Palvelumme


OMT-fysioterapia

OMT-fysioterapeutti toimii tuki- ja liikuntaelinfysioterapian asiantuntijana. Terapia perustuu tarkkaan tutkimiseen ja kliiniseen päättelyyn. Terapiamuotoina käytetään mm. manuaalisia tekniikoita ja terapeuttista harjoittelua. Asianmukaisella ohjauksella sekä omatoimisella harjoittelulla pyritään tuki- ja liikuntaelinongelmien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. 

OMT-koulutus pohjautuu fysioterapeutin tai lääkärin tutkintoon ja kestää 3,5 vuotta. Yleisimpiä syitä hakeutua OMT-fysioterapiaan on erilaiset tuki- ja liikuntaelinkivut, nivelongelmat, hermoston oireet, huimaus, päänsärky sekä leukanivelongelmat. 


Fysioterapia

Fysioterapian keskeisenä tavoitteena on ihmisen toiminta- ja työkyvyn sekä liikkumisen edistäminen. Kipu ja toimintakyvyn alentuminen ovat selkeitä syitä hakeutua hoitoon ja tällöin terapiassa keskitytään näiden tilanteiden korjaamiseen ja niiden vaikutuksen tasaamiseen. Fysioterapia voi sisältää esimerkiksi ohjausta ja neuvontaa, terapeuttista harjoittelua sekä manuaalista terapiaa. Sisältö riippuu täysin asiakkaan tilanteesta, sekä toiveista ja tavoitteista.  Fysioterapiassa tarkastellaan ihmistä kokonaisuutena, ja pyritään edistämään toimintakykyä myös ennaltaehkäisevästi. 

Vammojen ja leikkausten jälkeinen hoito ja kuntoutus, urheiluvammat sekä kivunhoidon ohjaus kuuluvat toimenkuvaamme. Voit hakeutua fysioterapeuttiemme vastaanotolle joko lääkärin lähetteellä, tai ilman. 


Hieronta ja urheiluhieronta

Hieronta pitää sisällään kaikki ne toimenpiteet, joiden avulla edistetään rasituksesta palautumista ja vammojen ennaltaehkäisyä sekä jälkihoitoa. Urheiluhieronta on kehitetty klassisesta hieronnasta soveltuvaksi erityisesti urheilijoiden tarpeisiin. Näin turvataan lihasten optimaalinen suorituskyky rasituksessa ja levossa sekä lihasten häiriötön kehittyminen eri harjoituskausilla.  


Akupunktio

Akupunktiota käytetään missä tahansa kehon osassa hyödyntämällä akupunktiopisteitä. Tyypillisimpiä akupunktion käyttökohteita ovat päänsärky, niska-hartiaseudun kipu, selkäkivut ja iskias- vaivat. Myös leukanivelalueen kiputilat ja erilaiset jänteen tulehdukset, kuten tenniskyynärpää ja akillesvaivat reagoivat akupunktioon hyvin.

Akuneulojen avulla aktivoidaan reseptoreja ja tuntosäikeitä, jotka ovat osallisena kiputuntemuksessa. Akupunktiolla voidaan vaikuttaa lihasten rentoutumiseen. Keskushermoston kemialliset välittäjäaineet, endorfiinit, ovat tehokkaasti mukana kivunlievityksessä ja akupunktiolla näiden välittäjäaineiden vapautuminen tehostuu.Ravintovalmennus

Ravintovalmennuksesta saat apua niin terveyden palauttamiseen, ylläpitämiseen kuin edistämiseenkin. Ravitsemuksella on valtava merkitys arjessa jaksamisessa. Kun paino ei tipu tai treenaaminen junnaa paikoillaan, syynä on yleensä se, mitä suusta alas laitetaan ja millaisia määriä.

Valmennuksessa arvioidaan asiakkaan syömistottumukset henkilökohtaisten tapaamisten sekä ruokapäiväkirjan avulla. Oikea ruokavalio, sopivien elintarvikkeiden valinta ja käytännönläheiset ohjeet johtavat pysyviin tuloksiin. Muutoksissa edetään pienin askelin, jotta niitä on helppo ylläpitää. Ravintovalmennus on prosessi, jonka aikana opit kuuntelemaan kehoasi ja sinusta tulee oman ruokavaliosi ja terveytesi tuntija.

Kun haluat jättää kiloja pysyvästi taaksesi tai voida paremmin, lisensoitu ravintovalmentaja on korvaamaton apu ja tuki. Olet sitten kuntoilija, aktiiviurheilija, laihduttaja tai muuten kiinnostunut omasta hyvinvoinnista ja terveydestä. Ravintovalmennuksestamme saat apua ja tukea niin pieniin, kuin suuriinkin ruokavalio- tai elämäntaparemontteihin.


BioCryo- kylmäkompressio

BioCryo-laitteessa yhdistyvät kylmähoidon sekä kompression tuomat hyödyt ja sitä voidaan käyttää esimerkiksi kivun ja tulehdusten hallintaan, sekä nopeuttamaan parantumista leikkausten tai erilaisen vammojen jälkeen. Hoito toimii erinomaisesti myös urheilijoilla rasituksesta palautumisessa.

 BioCryo-laite tuottaa jäähdytettyjen mansettien kautta käsiteltävälle alueelle asteittaisesti kompressiota, jolloin kudoksiin kohdistuu hieronnan kaltaista liikettä. Kylmän ja kompression yhdistelmä tehostaa verenkiertoa sekä poistaa turvotuksia edistäen samalla lymfakiertoa. Hoito voidaan toteuttaa myös ilman kylmäystä. 

Kompressiohoidolla on tutkitusti positiivisia vaikutuksia tulehdusten, turvotusten sekä kipujen hallinnassa. BioCryo sopii moneen käyttötarkoitukseen, mutta tietyissä sydän- ja verenkiertoelimistön häiriötiloissa sekä ihosairauksissa hoidon soveltuvuus tulee arvioida tilannekohtaisesti.